Referenties

Staar

Van jongs af aan heb ik staar. Aan één oog ben ik geopereerd, maar dat mocht helaas niet helpen. De medische mogelijkheden waren toen niet zoals die nu zijn. Een operatie aan het andere oog durfden ze niet aan. Ook werd mij afgeraden om ‘twee-in-een’ glazen te nemen. Ik zie alles dus wazig en heb altijd twee brillen bij me. Eén om te lezen en één om te kijken. Dat ervaar ik als zeer lastig. Constant brillen verwisselen.

Lees het verhaal van Karin

Duizelingen

Je zult maar last van duizelingen tijdens het auto rijden hebben. Dan ben je niet meer veilig op de weg. Noch voor jezelf, maar ook niet voor anderen. Dit is het verhaal van Marnix van Rijn. De eerste problemen krijgt Marnix vijf jaar geleden. Hij wordt duizelig. Vooral tijdens het auto rijden op de snelweg. En later ook achter de pc. Eerst af en toe. Maar het komt steeds vaker terug. Het gaat hem meer en meer belemmeren in zijn werk.

Lees het verhaal van Marnix

Dislexie

Vanaf dat Wilmar in groep drie van de basisschool leert lezen, merkt hij dat het hem meer moeite kost dan zijn vriendjes. Al snel wordt de diagnose 'dyslexie' gesteld. Op school krijgt hij trainingen in de hoop dat er verbetering gaat komen. Het helpt echter niet. Op een dag hoort zijn moeder, via andere ouders van zijn vroegere basisschool, dat de oogpraktijk 'Het Nieuwe Kijken' goede resultaten heeft met dyslexie problemen.

Lees het verhaal van Wilmar

Dansende letters

Wat doe je als je zoon aangeeft dat lezen lastig wordt omdat alle letters op het papier dansen en bewegen? Je gaat naar de huisarts en naar een oogarts. Er worden geen afwijkingen gevonden, maar de problemen worden erger. Het werken op school lukt niet meer. Als moeder kan je dan best wel angstig worden. Maar niets doen is geen optie.

Lees het verhaal van Marja

Branderige ogen

Soms heb je lichamelijke klachten waaraan je zo gewend raakt dat je je niet eens meer bewust bent dat je ze hebt.

Dat overkwam Ria. Ze had al jaren last van een branderig gevoel bij haar ogen. Een intensieve dag achter de computer werd vaak gevolgd door hoofdpijn. Wat daar de oorzaak van was, wist ze niet.

Lees het verhaal van Ria


"Ons bezoek bij Guus Griffioen in zijn prettige nieuwe praktijk 'Het Nieuwe Kijken' met persoonlijke aandacht ' , is voor ons letterlijk zo gerealiseerd door hem! Na een secure oogmeting met de nieuwst ontwikkelde apparatuur, in interactie op m'n complexe oogklachten met de nodige multifocale glazen, zijn zowel mijn man als ik geslaagd met o.a. niet te dure mooie nieuwe monturen, waarbij in tegemoetkoming voor mijn persoonlijke situatie, de nieuwe complete brillen afgepast zijn bij ons thuis. Voor ons is het "zegt het voort"!"

Bert en Heleen Voskuil
Veenendaal

"6 jaar ploeteren, onderzoek hier, hulp daar. Ondanks alle goede bedoelingen van alle verschillende instanties schoot onze zoon met dyslexie er niks mee op. 1 ½ jaar wekelijks van Maarssen naar Almere rijden voor begeleiding door het RID, een speciale dyslexiebril, de Davismethode en noem maar op. Heel veel frustratie, oefenen en falen later las hij nog steeds amper. En toen kwamen we per toeval bij Guus terecht. Een gedegen onderzoek bracht het probleem aan het licht. De ogen bleken niet goed samen te werken. Dat werd dus een bril. Tot onze stomme verbazing begon hij voorzichtig te lezen. Inmiddels zijn we 3 maanden verder en is hij een leesniveau omhoog iets wat al 4 jaar niet meer gebeurd was. We hebben nog een lange weg te gaan maar wat in al die jaren niet gelukt is, is dankzij de bril nu echt een feit. Hij leest en durft inmiddels zelfs voor de klas hardop te lezen. Hadden we dit maar jaren eerder geweten. Guus bedankt voor je hulp."

Elene

"Machteld kreeg op haar 8ste een auto ongeluk waaraan ze ernstig hersenletsel overhield (ze is nu 36). Ze verplaatst zich nu in een electrische rolstoel . Ze bedient de computer met een mondmuis, luistert gesproken boeken en heeft een omgevingsbesturing waarmee ze allerlei dingen in huis zelf kan. Nadat ze uit coma was gekomen hebben wij[ haar ouders] van alles geprobeerd om haar zo veel mogelijk te activeren en ontwikkelen. Een van die dingen was het zien. Haar linkeroog, en ooglid, is verlamd en daar kan ze dus niets mee.We begrepen wel dat ze ook niet zo veel met haar rechteroog zag, en aangezien kijken en luisteren heel belangrijk voor haar zijn (aangezien ze verder weinig kan) hebben we veel oogdeskundigen geraadpleegd.

  Uitgebreid onderzoek in het ooglijdersgasthuis en bij Bartimeus. Ook waren we bij een optometrist.In het eerste jaar na het ongeluk maar ook de jaren daarna waren we steeds alert op instanties die gespecialiseerd waren in het zien. We kregen steeds te horen dat het probleem bij Machteld uit de hersenen kwam en er dus niets aan te doen was. Ze konden wel vaststellen dat ze 40% ziet. Toen ik een bericht van Guus Griffioen in de krant las trok dat natuurlijk direct mijn aandacht. Natuurlijk zou hij er ook niets mee kunnen (dacht ik) maar ja... In het telefoongesprek met hem gaf hij aan haar graag te willen onderzoeken. En toen gebeurde het wonder, zei Machteld. Guus ontdekte dat de iets aan de oppervlakte van het oog niet goed was , en dat had dus niets te maken met haar hersenletsel. Hij zette haar een bril op die dat corrigeerde en haar gezicht brak open....Ze zag de wereld opeens helderder en scherper. Van 40% zag ze opeens 90%!

Nu draagt ze een mooie bril en is zo gelukkig. Geen last meer van tranende vermoeide ogen, lekker t.v. kunnen kijken, de vogels voor haar raam duidelijk zien enzovoort. Alles wat we gaan doen of waar we naar toe gaan  is een feestje want Machteld ziet het goed. We zijn zo ontzettend blij en genieten met haar van haar nieuwe leven (zoals ze dat zelf benoemt.)"


"Ons bezoek bij Guus Griffioen in zijn prettige nieuwe praktijk 'Het Nieuwe Kijken' met persoonlijke aandacht ' , is voor ons letterlijk zo gerealiseerd door hem! Na een secure oogmeting met de nieuwst ontwikkelde apparatuur, in interactie op m'n complexe oogklachten met de nodige multifocale glazen, zijn zowel mijn man als ik geslaagd met o.a. niet te dure mooie nieuwe monturen, waarbij in tegemoetkoming voor mijn persoonlijke situatie, de nieuwe complete brillen afgepast zijn bij ons thuis. Voor ons is het "zegt het voort"!"

Bert en Heleen Voskuil
Veenendaal