Het verhaal van Marnix

Je zult maar last van duizelingen tijdens het auto rijden hebben. Dan ben je niet meer veilig op de weg. Noch voor jezelf, maar ook niet voor anderen. Dit is het verhaal van Marnix van Rijn.

De eerste problemen krijgt Marnix vijf jaar geleden. Hij wordt duizelig. Vooral tijdens het auto rijden op de snelweg. En later ook achter de pc. Eerst af en toe. Maar het komt steeds vaker terug. Het gaat hem meer en meer belemmeren in zijn werk.

Een bezoek aan de huisarts levert hem het advies op om wat rustiger aan te doen. Daar kan hij eigenlijk niets mee. Vervolgens bezoekt Marnix onder andere nog een fysiotherapeut. Ook dat brengt niet echt verandering. Op een gegeven moment wordt zijn aandacht getrokken door een bericht van 'Het Nieuwe Kijken'. Daarin staat dat deze opticien oogadvies op maat geeft en zichzelf de uitdaging stelt om problemen bij klanten op te lossen. Marnix vertelt dat hij wel eerder een bril heeft gehad, maar dat hij die niet goed kon verdragen.

Tijdens het onderzoek neemt Guus Griffioen (eigenaar van Het Nieuwe Kijken) uitgebreid de tijd om zijn ogen met allerlei apparatuur te meten. In eerste instantie kan Guus niets vinden. Marnix ziet ook met allebei zijn ogen prima. Bij een tweede, handmatige, meting bemerkt Guus dat zijn ogen in conflict met elkaar zijn. De samenwerking tussen de beide ogen hapert. De hersenen proberen dat te corrigeren en daardoor ontstaan de duizelingen. Door middel van een bril met corrigerende glazen lukt het om de ogen wel goed te laten samen werken.

Nu, een paar maanden later, kan Marnix zeggen dat zijn problemen veel minder zijn en dat hij zonder problemen weer auto rijdt. Hij is inmiddels ook een nieuw bedrijf gestart zodat de toekomst, mede door het advies van Het Nieuwe Kijken, er weer een stuk zonniger uitziet.


"Ons bezoek bij Guus Griffioen in zijn prettige nieuwe praktijk 'Het Nieuwe Kijken' met persoonlijke aandacht ' , is voor ons letterlijk zo gerealiseerd door hem! Na een secure oogmeting met de nieuwst ontwikkelde apparatuur, in interactie op m'n complexe oogklachten met de nodige multifocale glazen, zijn zowel mijn man als ik geslaagd met o.a. niet te dure mooie nieuwe monturen, waarbij in tegemoetkoming voor mijn persoonlijke situatie, de nieuwe complete brillen afgepast zijn bij ons thuis. Voor ons is het "zegt het voort"!"

Bert en Heleen Voskuil
Veenendaal