Het verhaal van Karin

Van jongs af aan heb ik staar. Aan één oog ben ik geopereerd, maar dat mocht helaas niet helpen. De medische mogelijkheden waren toen niet zoals die nu zijn. Een operatie aan het andere oog durfden ze niet aan. Ook werd mij afgeraden om ‘twee-in-een’ glazen te nemen. Ik zie alles dus wazig en heb altijd twee brillen bij me. Eén om te lezen en één om te kijken. Dat ervaar ik als zeer lastig. Constant brillen verwisselen.

De periodieke controles in het ziekenhuis boden helaas geen perspectief op verandering. Ik ging me er al bij neerleggen dat het de rest van mijn hele leven zo zou blijven.

Totdat ik een recensie van Machteld las op de website van ‘Het Nieuwe Kijken’. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb een afspraak met Guus gemaakt. Wat een verademing! Guus nam de tijd om naar mijn verhaal te luisteren. De deskundigheid en de passie van Guus gaven vertrouwen. Hij heeft de moeite genomen om niet één keer maar meerdere keren te onderzoeken en te meten, totdat het hem lukte om mij door één bril te laten kijken.

In het begin leek het net alsof mijn ramen gezeemd waren, zo helder kon ik met mijn nieuwe bril kijken. Dit is echt ‘het nieuwe kijken’ voor mij.


"Ons bezoek bij Guus Griffioen in zijn prettige nieuwe praktijk 'Het Nieuwe Kijken' met persoonlijke aandacht ' , is voor ons letterlijk zo gerealiseerd door hem! Na een secure oogmeting met de nieuwst ontwikkelde apparatuur, in interactie op m'n complexe oogklachten met de nodige multifocale glazen, zijn zowel mijn man als ik geslaagd met o.a. niet te dure mooie nieuwe monturen, waarbij in tegemoetkoming voor mijn persoonlijke situatie, de nieuwe complete brillen afgepast zijn bij ons thuis. Voor ons is het "zegt het voort"!"

Bert en Heleen Voskuil
Veenendaal